Zorgverzekering 2024
De OHRA Zorgverzekering is een combinatiepolis. Dat betekent: veel vrijheid! Naar de specialistische kliniek waar je het snelst geholpen wordt bijvoorbeeld. Of kies voor het ziekenhuis bij jou in de buurt. Je krijgt de rekening in de meeste gevallen volledig vergoed. Alleen voor geestelijke gezondheidszorg (GGZ) en wijkverpleging betaal je een deel zelf, als je naar een niet gecontracteerde zorgverlener gaat.
Veelgestelde vragen over onze zorgverzekering
-
Wat is er besloten op Prinsjesdag?
De plannen voor volgend jaar zijn bekend! We kunnen ons voorstellen dat je niet de hele miljoenennota gaat uitpluizen. Hoeft ook niet. We hebben de belangrijkste wijzigingen voor je op een rij gezet. Zo snap je direct wat Prinsjesdag voor jou betekent.
-
Ik ga op vakantie. Ben ik goed verzekerd?
Lekker ontspannen op vakantie kun je pas echt als je weet dat je goed verzekerd bent. Je vergoeding voor spoedeisende medische kosten is afhankelijk van de dekking die je hebt gekozen. De basisverzekering vergoedt namelijk niet alles. Of niet volledig. Onze aanvullende verzekeringen wel.
Lees ook de ins en outs over de vergoeding van spoedeisende zorg tijdens je vakantie.
En check dan gelijk even of een medisch paspoort voor jou handig is. En of je misschien medicijnen meeneemt op vakantie die toevallig onder de Opiumwet vallen in het land van bestemming. Goed om even in te duiken voor je op vakantie gaat!
Tip!
Ben je niet voldoende verzekerd? Dan biedt een reisverzekering met dekking voor geneeskundige kosten uitkomst.
Tip!
Heb je vaccinaties nodig? De basisverzekering biedt helaas geen vergoeding voor vaccinaties. Maar gelukkig krijg je via veel van onze aanvullende verzekeringen wel een (gedeeltelijke) vergoeding. Wil je nog goedkoper uit zijn? Via de klantvoordelen van OHRA krijg je korting op je vaccinaties.
-
Wat zijn de vergoedingen die ik krijg bij een OHRA Zorgverzekering (bijv. voor fysiotherapie of orthodontie)?
In onze vergoedingenwijzer zie je precies op welke vergoedingen je recht hebt met jouw OHRA Zorgverzekering. Je vindt er ook vergoedingen van onze aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen. Bijvoorbeeld de vergoeding voor fysiotherapie of orthodontie. Je leest er welke mogelijke voorwaarden van toepassing zijn. Of er een eigen risico of eigen bijdrage geldt, bij welke zorgverleners je terecht kunt en of je vooraf toestemming van ons nodig hebt.
Handig! Check de stand van je maximale vergoedingen
In Mijn OHRA Zorgverzekering kun je de stand van je maximale vergoedingen bekijken. Zo zie je dus ook direct welke vergoedingen je de rest van het jaar nog hebt.
-
Mag ik zelf mijn zorgverlener kiezen? Contract of geen contract?
Met de OHRA Zorgverzekering heb je een combinatiepolis. Dit betekent dat je zelf je fysio, ziekenhuis of specialistische kliniek kiest en de rekening in de meeste gevallen vergoed wordt. Die zekerheid heb je. Er zijn 2 uitzonderingen:
- Maak je gebruik van een niet gecontracteerde zorgverlener binnen geestelijke gezondheidszorg (GGZ)? Dan betalen wij 75% van de rekening waarbij wij rekening houden met het maximum tarief. De rest betaal je zelf
- Maak je gebruik van een niet gecontracteerde zorgverlener binnen wijkverpleging (thuiszorg)? Dan betalen wij 75% van de rekening betaald waarbij wij rekening houden met het maximum tarief. De rest betaal je zelf
Zoek je een zorgverlener bij jou in de buurt? Check dan onze Zorgvinder. Hier zie je ook direct of wij een contract hebben met een zorgverlener.
Bij OHRA gaat keuzevrijheid nog een stap verder
Bij OHRA draait keuzevrijheid niet alleen om het kiezen van je zorgverlener. Wij gaan nog een stap verder. Kijk hoeveel keuzevrijheid je hebt met de zorgverzekering van OHRA.
-
Mijn kind wordt 18 jaar. Hoe zit dat met de zorgverzekering?
Tot je 18e jaar ben je voor medische zorg verzekerd op de polis van je ouders of verzorger(s). Vanaf de dag dat je 18 wordt moet je zelf iets gaan regelen voor je zorgverzekering. Ook als je nog thuiswonend bent. We leggen je graag uit hoe het precies zit.
-
Hoe declareer ik een rekening?
Een rekening van een zorgverlener kun je op 3 manieren declareren. Je bepaalt zelf hoe je dat doet:
- Online via Mijn OHRA Zorgverzekering
- Mobiel met de OHRA App
Let op
Laat de rekeningen niet te lang liggen. Volgens de wet moet je ze binnen 36 maanden na de datum van de behandeling of levering van een hulpmiddel insturen. Als deze termijn voorbij is, heb je geen recht meer op vergoeding. En dat zou jammer zijn.
Wil je je nota per post declareren? Schrijf je relatienummer op de nota en stuur deze in. Meer informatie hierover vind je hier.
Alle formulieren
Hier vind je alle formulieren voor de OHRA Zorgverzekering. Zoals aanvraagformulieren, declaratieformulieren en wijzigingsformulieren. Wel zo handig.
-
Kan ik tussentijds mijn zorgverzekering wijzigen of overstappen?
Je mag elk jaar je zorgverzekering wijzigen of overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Je wijzigingen gaan dan in vanaf 1 januari van het volgende jaar. Maar soms mag je je zorgverzekering ook tussentijds wijzigen of mag je wisselen van zorgverzekering. Namelijk als:
- je een nieuwe baan hebt
- je wordt 18 jaar
- je wordt militair
- je gaat scheiden
- je zorgverzekeraar past tussentijds de premie of voorwaarden aan
Wil je hier meer over weten? Lees dan verder.
Verandert er iets in je leven? Misschien ga je wel samenwonen of krijg je binnenkort een kindje. Met de OHRA Meegroeiservice pas je heel gemakkelijk 1 keer per jaar je aanvullende verzekering aan.
-
Hoe weet ik welke zorgkosten ik allemaal gemaakt heb?
In Mijn OHRA Zorgverzekering zie je in één oogopslag alle gedeclareerde zorgkosten. De zorgkosten die jij zelf hebt gedeclareerd, maar ook die jouw zorgverleners hebben ingediend.
Maar je ziet meer! Zo zie je in Mijn OHRA Zorgverzekering óók de stand van je eigen risico en de stand van je maximale vergoedingen. Da's pas makkelijk.
Zie je een rekening in Mijn OHRA Zorgverzekering die volgens jou niet klopt? Dan kun je dit direct bij ons melden. Lees meer hoe je dit kunt doen.
-
Geldt er een eigen risico?
Ja voor de basisverzekering geldt een verplicht eigen risico voor verzekerden van 18 jaar en ouder. Lees meer over hoe het werkt en voor welke kosten dit geldt.