Zoek een zorgverlener
Je hebt zorg, een hulpmiddel of apotheek nodig. Waar kun je dan het beste terecht? Vul in de zorgvinder je gegevens in en je ziet het direct. Goed om te weten: soms heeft een medisch specialist een eigen praktijk. Zoek je zo’n specialistische kliniek? Zoek dan op ‘Zelfstandig behandelcentrum’ of ‘ZBC’.
Met de OHRA Zorgverzekering kies je zelf je zorgverlener. Met de OHRA Zorgverzekering kies je zelf je zorgverlener. Bijvoorbeeld je arts, fysio, ziekenhuis of specialistische kliniek. Wij betalen de rekening in de meeste gevallen volledig. Wel hebben wij met de meeste zorgverleners afspraken gemaakt over zorg, kwaliteit en prijs. Voor deze afspraken gebruiken we verschillende statussen. Deze zijn:
-
Contract: vergoed
Met deze zorgverlener hebben we afspraken gemaakt. We vergoeden jouw zorg volledig volgens jouw verzekeringsvoorwaarden.
-
(Nog) geen contract: wel vergoed
Met deze zorgverlener zijn we nog in gesprek om afspraken te maken. We vergoeden jouw zorg volledig volgens jouw verzekeringsvoorwaarden. Net als bij een zorgverlener met contract.
-
Geen contract: een deel niet vergoed
Met deze zorgverlener hebben we geen afspraken gemaakt. We vergoeden jouw zorg volgens de verzekeringsvoorwaarden voor niet-gecontracteerde zorg. Dit betekent dat je een deel van de rekening zelf betaalt. Let op: Deze beperkte vergoeding geldt alleen voor geestelijke gezondheidszorg (GGZ) en wijkverpleging.
Was je in 2024 in behandeling bij deze zorgverlener? En hadden we in 2024 een contract met deze zorgverlener, maar in 2025 niet?
Als je in 2024 klant bij ons was en in 2025 klant bij ons blijft, geldt een overgangsregeling van maximaal 1 jaar voor een behandeling die doorloopt in 2025. We vergoeden deze zorg volledig volgens jouw verzekeringsvoorwaarden. Net als bij een zorgverlener met contract.
Start je in 2025 een nieuwe behandeling bij deze zorgverlener?
Dan geldt deze overgangsregeling niet. We vergoeden deze zorg dan volgens de voorwaarden voor niet-gecontracteerde zorg.
-
Met omzetplafond
We hebben met deze zorgverlener afgesproken hoeveel zorg hij per jaar mag leveren. Dit noemen we een omzetplafond. Misschien moet je langer wachten als de zorgverlener dit maximum bereikt heeft. Dit kan vooral aan het einde van het jaar het geval zijn. Is de wachttijd erg lang? Neem dan contact op voor wachtlijstbemiddeling.
Route bepalen naar je zorgverlener
Als je een zorgverlener hebt gevonden en de route wilt bepalen, kun je naar het adres van deze zorgverlener navigeren. Je gebruikt hiervoor bijvoorbeeld Google Maps of Apple Kaarten. Het is mogelijk dat je dan gegevens deelt met partijen zoals Google of Apple. Als je dat niet wilt, gebruik dan de navigeerfunctie niet.