Zit je in (peri)menopauze? Zo ondersteunt OHRA jou!

Blog vrouw (peri)menopauze

Of je nu in de perimenopauze of menopauze zit, je kunt hinderlijke klachten hebben. Dan kan het fijn zijn als je bijvoorbeeld naar een verpleegkundig overgangsconsulente kan. Maar er is meer! Want rondlopen met klachten is niet nodig. We laten je graag zien waarbij we je kunnen ondersteunen in deze levensfase(s).

Hulp in de (peri)menopauze: waarbij ondersteunen we?

Als je (vage) klachten hebt tijdens de (peri)menopauze kan je natuurlijk eerst eens langs je huisarts gaan. Misschien kan die je op weg helpen. Maak je gebruik van de huisarts, dan betaal je geen eigen risico. Maar er zijn meerdere wegen die je kunt bewandelen.

Verpleegkundig overgangsconsulent

Heb je de OHRA Aanvullende verzekering Uitgebreid, dan krijg je een consult met een overgangsconsulent vergoed tot € 200,-. En je betaalt geen eigen risico. Zo'n consult kan je al veel handvatten geven om mee aan de slag te gaan! Maar een overgangsconsulent heeft ook over het algemeen meer tijd om vrouwen intensiever te begeleiden tijdens de overgang dan bijvoorbeeld een huisarts. Ze geeft advies en tips over leefstijl, mindset, maar ook over medicatie.

Vi-app

Ken jij de Vi-app al? Dé app als het gaat om grip op en begrip voor de overgang. Hierin worden je tools aangereikt, wordt er samen met jou gekeken naar je klachten en is er een team van experts aanwezig die je kunnen helpen. Fijn en handig. En: boek ook een overgangsconsult via de app. Heb je een bepaalde aanvullende verzekering? Dan maak je een jaar lang kosteloos gebruik van Vi. Meer weten? Lees hier alle voorwaarden.

Gynaecoloog

Naast de overgangsconsulent kun je ook bij de gynaecoloog terecht. Wel is het raadzaam om naar iemand te gaan die verstand heeft van hormonen en de (peri)menopauze. Zo zitten er verschillende gynaecologen bij menopauzepoli door heel het land. 

Interview gynaecoloog Dorenda van Dijken over de (peri)menopauze

Dorenda maakt zich sterk voor vrouwengezondheid tijdens de (peri)menopauze. Een hot topic. Maar: het gaat verder dan alleen opvliegers.
Lees hier

OHRA Coach Assistent

Maar er zijn ook dingen die je zelf kunt doen. Zo kun je bijvoorbeeld met de OHRA Coach Assistent testen hoe het met je stresslevel zit én krijg je handige tips. Denk aan tips voor een zinvol leven, gezonde voeding en beweging. 

Online GGZ

Tijdens de (peri)menopauze kun je last hebben van depressieve gevoelens. Dit is absoluut niet fijn. Bij OHRA kan iedereen gebruik maken van Online GGZ. Zo ben je sneller aan de beurt en is het beeldbellen heel persoonlijk. Weten wat de voorwaarden hiervoor zijn? Die vind je hier

Persoonlijke Gezondheidscheck

Het is goed om tijdens de (peri)menopauze je gezondheid te monitoren. Omdat je hormonen bijvoorbeeld invloed kunnen hebben op je suikerspiegel of je hart. Of je nu OHRA Gezond, Energiek of Balans hebt; je krijgt sowieso de Niped Persoonlijke Gezondheidscheck, waarbij je mogelijke gezondheidsproblemen opspoort. Zo kun je een suiker- en cholesteroltest doen. En de kosten? Die krijg je 100% vergoed.