Vergoeding behandeling van spataderen
Hier vind je alle informatie over de vergoeding voor de behandeling van spataderen. Spataderen zijn verwijde aderen, meestal in de benen. Spataderen ontstaan doordat klepjes in de aderen niet goed meer sluiten. Het bloed stroomt daardoor minder goed omhoog, waardoor er meer druk op de aderen komt te staan. Door die toegenomen druk worden aderen wijder en zullen meer klepjes niet goed sluiten. Uiteindelijk wordt dit een duidelijk zichtbare blauwe, verdikte en meestal kronkelig verlopende ader die pijnlijk kan zijn. Een spataderbehandeling kan uitkomst bieden.
Vergoeding voor de behandeling van spataderen in het kort
- Basisverzekering: ja jouw zorgverlener weet welke behandeling je vergoed krijgt
- Eigen risico: ja vanaf 18 jaar
- Eigen bijdrage: nee
- Toestemming nodig: nee
- Verwijzing nodig: ja
Wil je de details weten over de vergoeding voor de behandeling van spataderen vanuit de OHRA Zorgverzekering? Bekijk dan de veelgestelde vragen.
Veelgestelde vragen over de vergoeding voor de behandeling van spataderen
-
Wat krijg ik vergoed vanuit de basisverzekering in 2024?
De basisverzekering vergoedt de meeste spataderbehandelingen. Jouw zorgverlener weet welke behandelingen niet worden vergoed. De behandeling kan worden uitgevoerd door een medisch specialist, bijvoorbeeld een chirurg of dermatoloog. Het eerste consult krijg je in elk geval vergoed. Een spatader behandeling om cosmetische redenen vergoeden wij niet.
-
Heb ik een eigen risico?
Voor de basisverzekering geldt vanaf de leeftijd van 18 jaar een eigen risico. Je hebt zelf het bedrag aan eigen risico gekozen: het minimum van € 385,- of een hoger bedrag. De basisverzekering vergoedt de kosten van medische zorg boven dit eigen risico.
In Mijn OHRA Zorgverzekering zie je hoeveel eigen risico je nog hebt. Ook zie je hoeveel eigen risico je eventueel al hebt verbruikt.
-
Heb ik een eigen bijdrage?
Nee, voor een spataderbehandeling betaal je geen eigen bijdrage.
-
Waar kan ik terecht?
Voor een spataderbehandeling kun je terecht in een ziekenhuis. Vind hier een zorgverlener. Kijk onder ‘Ziekenhuis’.
-
Mag ik naar een andere zorgverlener?
Je mag naar een andere zorgverlener. Wij vergoeden de rekening van zorgverleners volledig. Een enkele keer krijgen wij een rekening van een zorgverlener die onredelijk hoog is. De wet bepaalt dat wij deze rekening niet mogen vergoeden. Gelukkig komt dit bijna nooit voor.
-
Heb ik een verwijzing nodig?
Je hebt altijd een verwijzing nodig van je (huis)arts.
Declareren. Lekker. Makkelijk
Declareren kan heel eenvoudig via Mijn OHRA Zorgverzekering. Of ga terug naar het vergoedingenoverzicht.