Zorgeloos op vakantie. Van Zeeland tot New York.

Roos Matthijs dobberen tussen haaien

Bijna zomer, bijna vakantie! Zorgeloos genieten in binnen- of buitenland. Even stilstaan bij je verzekering maakt je vakantie nét wat zorgelozer. We begrijpen dat dit geen onderdeel is van de voorpret. Maar een goede voorbereiding kost weinig tijd, en levert veel op. We vertellen je graag hoe jij je goed voorbereidt voor, tijdens en na je vakantie.

1. Goed voorbereiden vóór je vakantie

Allereerst: check je zorgverzekering. De aanvullende verzekeringen van OHRA bieden een volledige vergoeding voor spoedzorg in het buitenland. Heb je geen aanvullende verzekering of zijn je gezinsleden verzekerd bij een andere zorgverzekeraar? Check dan hoe je verzekerd bent voor spoedzorg in het buitenland. En wat je kunt doen om er zeker van te zijn dat je niet met een hoop (financiële) ellende thuis komt. Zo ga je met een gerust hart op reis.

  • Je hebt alleen een basisverzekering

    Je bent verzekerd voor:

    • spoedzorg over de hele wereld
    • tot maximaal het tarief dat in Nederland geldt
    • zijn de kosten hoger? Je betaalt het verschil zelf
    • dit geldt voor alle zorgverzekeraars

    Wil je niet het risico lopen dat je bij moet betalen?

    Dan kan een reisverzekering met geneeskundige kosten uitkomst bieden. Mogelijk biedt jouw werkgever of ledenorganisatie ook een reisverzekering met collectief voordeel.

  • Je bent ook aanvullend verzekerd

    • alle aanvullende verzekeringen van OHRA bieden 100% vergoeding voor spoedeisende kosten in het buitenland
    • ook als de kosten hoger zijn dan in Nederland

    Is niet iedereen in je gezin aanvullend verzekerd?

    Sluit voor hen een reisverzekering met geneeskundige kosten. Mogelijk biedt jouw werkgever of ledenorganisatie ook een reisverzekering met collectief voordeel.

En denk je ook aan je EHIC-pas? En je medicijn verklaring? En je vaccinaties? En…

  • Neem je EHIC-pas mee. Je verzekeringsbewijs in het buitenland
  • Gebruik je medicijnen? Regel een officiële verklaring en een medisch paspoort
  • Vaccinaties? Regel het op tijd, er zijn soms lange wachttijden. Mogelijk krijg je een vergoeding via je aanvullende verzekering

Tip! Korting op reisvaccinaties

Geen vergoeding voor reisvaccinaties? Met de OHRA Klantvoordelen krijg je korting! Bovendien ben je ook nog eens lekker snel aan de beurt.

2. Goed voorbereid tijdens je vakantie

Ook op vakantie zit een ongelukje helaas in een klein hoekje. Spoed of geen spoed, soms wil je gewoon even met een deskundige overleggen. Bijvoorbeeld als je kindje koorts heeft, je iets gegeten hebt wat niet écht lekker is gevallen of je ineens een rare allergische reactie krijgt. Met jouw OHRA Zorgverzekering kies jij uit maar liefst 3 mogelijkheden om contact te zoeken als je met een deskundige wilt overleggen. In het Nederlands. Wel zo makkelijk!

De OHRA app Spoedzorg op Reis

Met de app Spoedzorg op reis chat je direct met verpleegkundigen of artsen. Is het nodig dat je naar een arts of ziekenhuis ter plaatse moet? Dan helpen we je daarbij. Download de app voor je vertrekt, en gebruik ‘m zodra het nodig is!

Download 'm nu

De OHRA Hulpdienst

Hulp nodig in het buitenland? Dan kun je rekenen op de OHRA Hulpdienst! We zijn 24 uur per dag telefonisch bereikbaar.

Sla het nummer direct op

De app Vraag de dokter

Heb je een allergische reactie? Of bijvoorbeeld een medische vraag? Met de app Vraag de dokter chat je direct met een verpleegkundige. Maak een foto in de app van hetgeen je hebt. De verpleegkundige checkt je foto en raadpleegt een arts als dat nodig is.

Download 'm nu

3. Terug van vakantie! En nu?

Weer thuis na een heerlijke vakantie? Ook dan staan we voor je klaar! Misschien heb je op vakantie zorgkosten gemaakt en voorgeschoten. Je declareert je (buitenlandse) rekening heel eenvoudig. Gewoon direct via Mijn OHRA Zorgverzekering of de OHRA App.

Voor een buitenlandse rekening gelden dezelfde richtlijnen als voor een Nederlandse rekening. Maar mét extra aanvulling:

  • Zorg ervoor dat je een originele nota hebt, met een specificatie van de zorgkosten.
  • Jouw gegevens en die van de zorgverlener moeten er minimaal op vermeld staan.
  • En: je rekening en eventuele behandelverslagen moeten in een gangbare taal zijn opgesteld (Nederlands, Engels, Duits, Frans of Spaans). Is dit niet het geval? Dan vragen wij een vertaling bij je op. Je kunt er ook voor kiezen om de vertaling tegen kosten van het vertaalbureau door ons te laten regelen. Handig dus om je zorgverlener direct te vragen om een nota in een van de genoemde gangbare talen!

Check je huid op verdachte plekjes

Heerlijk in de zon gezeten en goed ingesmeerd? Ook dan kun je helaas een verdacht plekje op je huid vinden. Check dit vlekje snel en eenvoudig met de SkinVision app. Helemaal gratis bij jouw (collectieve) OHRA Zorgverzekering!

Check direct
  • Lees het verhaal van Marjolein. Zij ontdekte een melanoom met de SkinVision app.

    "Hallo, ik ben Marjolein, ik ben 45 jaar en ik heb een melanoom ontdekt met behulp van de SkinVision app.

    Uit een voorgevoel heb ik altijd al foto’s van plekjes op mijn lichaam gemaakt om ze in de gaten te houden, maar ik vond het onhandig dat ik die foto’s iedere keer terug moest zoeken en ze zelf moest vergelijken. Ik wilde het op een andere manier controleren. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een app die de foto’s van mijn plekjes beter kon vergelijken en zo kwam ik SkinVision tegen. Het is fijn dat OHRA deze app vergoedt. In de app heb ik van dat (relatief kleine) plekje op mijn bovenarm een scan gemaakt en in eerste instantie kreeg ik de melding om het in de gaten te houden, dus dat heb ik toen gedaan en om de zoveel tijd scande ik het plekje. Na een paar maanden zelf checken met de app, kreeg ik op een gegeven moment de melding om het nu wel te checken bij een huisarts. Het plekje op mijn bovenarm was zichtbaar aan het veranderen. Mijn onderbuikgevoel en het zetje dat ik van de SkinVision app kreeg, heeft ervoor gezorgd dat ik me gesterkt voelde om door te pakken bij de huisarts. Nadat de huisarts ernaar gekeken heeft, ben ik doorgestuurd naar de dermatoloog. Aangezien het een relatief klein plekje was, leek er niet direct een reden om ongerust te zijn, maar de dermatoloog heeft het plekje toch voor de zekerheid weggehaald. Maar bij het verwijderen van mijn hechtingen vertelde de arts mij de uitslag: het was geen goede plek, namelijk een melanoom. Dat was even schrikken, maar ik ben blij dat ik heb doorgepakt met naar de dokter gaan en mij versterkt voelde door SkinVision.

    Als iemand tegen mij zou zeggen dat die overweegt om SkinVision te gebruiken, zou ik zeggen: Ja doen! Absoluut. Deze plek zat op mijn arm, dus die zag ik, maar ik weet niet wat er op mijn rug zit. Daar maakt mijn man nu foto’s van en dan zeg ik altijd dat hij alles mee moet nemen. SkinVision heeft mij echt het laatste zetje gegeven wat ik nodig had om door te pakken, maar als ik dat niet had gedaan, wat dan? Daar ben ik heel dankbaar voor."

    Nog wat algemene gedachten van Marjolein

    "Tegenwoordig wordt er veel aandacht aan UV bescherming besteed, maar vroeger was er geen aandacht voor. Veel mensen om mij heen denken ook dat huidkanker iets voor oudere mensen is, want dan krijg je van die ouderdomsvlekjes. In oudere generaties was er gewoon geen aandacht voor dat het ook op jongere leeftijd voorkomt. In mijn omgeving ken ik iemand die aan huidkanker overleden is, en ook iemand die een melanoom te laat heeft ontdekt en er nog heel ziek van is. Het is daarom cruciaal om het vroegtijdig te bestrijden, ook als je jong bent. Helemaal met een melanoom, dat is gewoon een tikkende tijdbom."

En nu…. die slippers in je koffer!

We wensen je een hele fijne vakantie!