Lichte geestelijke problemen? De huisarts of bedrijfsarts staat voor je klaar
Als je tijdelijk vastloopt in je leven, is het fijn dat je kunt aankloppen bij je huisarts of bedrijfsarts. Samen ga je gericht aan de slag met je problemen, zodat je weer grip krijgt op je leven.
Welke zorg is mogelijk?
Voor lichte geestelijke problemen krijg je Basis Geestelijke Gezondheidszorg (Basis GGZ). Je kent het wellicht als eerstelijns GGZ. Dit betekent dat je zorg krijgt van je huisarts, de praktijkondersteuner of van je bedrijfsarts. Soms verwijzen zij je door naar een psycholoog op basis van een oriënterend onderzoek. Je wordt niet opgenomen in een instelling.
Wie betaalt de rekening?
Je zorgverzekering vergoedt de Basis GGZ. Er geldt geen eigen bijdrage, maar wel een eigen risico. Meer weten? Bekijk onze vergoedingenwijzer. Je leest daar ook hoe je deze zorg kunt regelen en welke voorwaarden er gelden.
Ben je niet bij OHRA verzekerd voor zorg? Neem dan contact op met je zorgverzekeraar. Zij helpen je graag verder.
Sommige behandelingen moet je zelf betalen
De zorgverzekering vergoedt niet alle behandelingen. Zo worden relatietherapie, school psychologische zorg, intelligentieonderzoek, behandeling van arbeidsproblemen en orthopedagogische zorg niet vergoed. Hetzelfde geldt voor Geestelijke bijstand en begeleiding die niet gericht zijn op genezing. Deze behandelingen moet je dus helaas zelf betalen.
Goed om te weten
Mis je een afspraak bij een psycholoog of zeg je deze niet op tijd af? Dan krijg je de afspraak niet vergoed en moet je deze zelf betalen.