Benodigdheden voor een puppy. De ultieme uitzetlijst
Het is bijna zover, je puppy komt binnenkort bij jou wonen! Tijd om je voor te bereiden op je nieuwe huisgenootje. Maar wat zijn nu de échte puppy benodigdheden? We vroegen het aan de ultieme ervaringsdeskundigen; mensen die zelf een pup in huis hebben. Samen hebben we voor jou de ultieme puppy-uitzetlijst met benodigdheden samengesteld. Zo komt je nieuwe pup straks niets tekort en voelt hij zich snel thuis!
De ultieme puppy-uitzetlijst met benodigdheden
Met deze lijst puppy benodigdheden bereid jij je perfect voor op de komst van je nieuwe huisgenootje:
1. Een mand of bench
Je pup heeft een plek nodig waar hij kan rusten. Puppy’s kunnen namelijk wel 20 uur per dag slapen. Er zijn hondeneigenaren die zweren bij een bench, maar ook een mand kan een prima slaapplek zijn voor je pup. Een mand of bench kan daarom echt niet ontbreken op het lijstje puppy benodigdheden. Houd er wel rekening mee dat puppy’s erg veel bijten en het verschil tussen een speeltje en een mand niet gelijk in de gaten hebben.
2. Tuigjes, riem en een halsband
Eén van de meest voor de hand liggende benodigdheden voor je puppy is natuurlijk een riem. Met een riem kun je je hond netjes naast je leren lopen. Er zijn verschillende opties, zoals een rollijn, trainingslijn, jachtlijn of verstelbare riem. Je bevestigt de riem aan een halsband of tuigje, dat mag dus ook niet ontbreken. Ook wat betreft tuigjes voor een hond, is de keuze reuze. Over welk tuigje het beste is voor je hond, zijn de meningen verdeeld. Voor een puppy is het in ieder geval aan te raden om een Y-tuigje te kiezen. Met zo'n tuigje trek je niet zo hard aan zijn nek als met een normale riem.
3. Hondengordel voor in de auto
Als je regelmatig op pad gaat, wil je natuurlijk je hond of pup veilig in de auto vervoeren. Een hondengordel voor de auto is dan ook een must als het gaat om puppy benodigdheden. Zorg dat je pup met een speciale hondengordel op zijn plek blijft zitten en niet kan rondlopen in je auto. Een hondengordel werkt heel simpel. Je klikt hem in de autogordel en maakt het andere uiteinde vast aan het tuigje van je hond.
4. Knuffeldoekje met geur van nestje
De wereld is behoorlijk spannend voor een pup. Zeker als hij net het nest verlaat. Vraag de fokker of je een doekje met de geur van het nestje mee kunt krijgen als je je pup ophaalt. De vertrouwde geur van zijn moeder, zusjes en broertjes kan je pup helpen om zich meer op zijn gemak te voelen in zijn nieuwe huis.
5. Genoeg speeltjes
Puppy’s ontdekken al bijtend de wereld. Ook zijn ze dol op spelen. Om te voorkomen dat je pup met jouw spullen aan de haal gaat, is het verstandig om genoeg speeltjes in huis te hebben. Maak op je lijstje puppy benodigdheden onderscheid tussen speeltjes die je pup altijd kan pakken – deze liggen bijvoorbeeld los in en rondom het huis – en speeltjes die alleen gebruikt worden om met jou als baas te spelen. Deze speeltjes zijn voor je pup extra bijzonder.
6. Snoepjes om te trainen
Vanaf het moment dat je pup bij jou komt wonen, kun je beginnen met trainen. In het begin zul je merken dat je puppy snel afgeleid is en een korte concentratie heeft. Hoe ouder je hond wordt, hoe beter dit gaat. Begin met hele simpele oefeningen en beloon je maatje met een hondensnoepje voor alles wat hij goed doet.
7. Hondenvoer (puppyvoer)
Vaak krijg je voor de eerste periode voer mee van de fokker van het nestje. Verdiep je van tevoren goed in wat voor soort voer je je puppy wilt geven. Puppybrokken zijn een goede optie, maar je kunt ook gelijk beginnen met het voeren van vers vlees aan je hond. Wil je gelijk beginnen met het voeren van vers vlees? Laat je dan goed voorlichten. Zo krijgt je puppy geen tekort of juist teveel aan bepaalde voedingsstoffen. Vooral het eerste jaar is de samenstelling en hoeveelheid van het voer heel belangrijk voor een goede en gezonde groei. Online vind je veel informatie over hoe je dit kunt aanpakken.
8. Water- en voerbak
Een water- en voerbak zijn natuurlijk 2 onmisbare benodigdheden voor je puppy. Als je hond zijn voer iedere keer in één keer opeet, is het ook mogelijk om 1 bak te gebruiken voor zowel voer als water. Schrokt je puppy altijd snel zijn eten naar binnen? Dan kan dat zorgen voor lichamelijke problemen en winderigheid. Een speciale anti-schrokbak helpt om je pup langzamer te laten eten. Zorg dat je pup altijd toegang heeft tot vers water.
9. Drinkfles voor onderweg
Tijdens het wandelen kan je pup soms wel een slokje water gebruiken. Met een speciale hondenfles heb je altijd water bij de hand en kan hij makkelijk wat drinken. Dat is ook ideaal voor onderweg in de auto. Is je pup snel wagenziek, dan helpt het om af en toe even te stoppen en hem wat te laten drinken.
10. Borstels en kammen
Heeft je pup middellange tot lange haren? Dan is een kam of borstel handig om te kopen voor je pup. Je kunt je puppy dan om de dag of elke dag borstelen. Doe dat heel voorzichtig en met de haargroei mee.
11. Ontwormingsmiddelen
Als je pup bij jou komt wonen, is het verstandig om zo snel mogelijk een afspraak bij de dierenarts te maken. Deze zal niet alleen de gezondheid van je pup checken, maar je ook adviseren over ontwormen en het preventief behandelen van vlooien en teken.
Is jouw pup zindelijk en doet hij zijn behoefte netjes buiten? Zorg dan altijd dat je voldoende poepzakjes bij je hebt. Om niet met losse zakjes rond te hoeven lopen, zijn er ook handige zakjeshouders te koop die je aan de hondenriem kunt vastmaken.
13. Puppypads
Puppypads helpen je bij het zindelijk maken van je pup. Het zijn speciale matjes die de plasjes (en de geur daarvan) van je pup absorberen en vasthouden. Vaak hebben ze zelfs een bepaalde geur waardoor je pup graag het matje opzoekt.
14. Bewaarmap voor alle papieren
Bij het kopen van een pup komt ook heel wat papierwerk kijken. Denk bijvoorbeeld aan het koopcontract, stamboompapieren, gezondheidsverklaring, chipinformatie, dierenpaspoort en verzekeringspapieren. Handig om dit op 1 plek te bewaren, daarom mag een bewaarmap ook niet ontbreken op het lijstje benodigdheden voor je puppy.
Bekijk de mogelijkheden voor een hondenverzekering
Naast de aanschafkosten voor spullen, krijg je ook te maken met kosten voor de dierenarts. En als er iets met je hond aan de hand is, kunnen de dierenartskosten behoorlijk oplopen. Met een OHRA Hondenverzekering worden de dierenartskosten (deels) vergoed. Een fijne geruststelling. Wat je precies vergoed krijgt, hangt af van wat voor soort dierenartskosten je declareert, je eventuele eigen risico en je gekozen pakket voor je hond. Bekijk de precieze vergoedingen in de polisvoorwaarden en het vergoedingenoverzicht.
De kosten voor speciale dieetvoeding en voedingssupplementen vergoeden wij niet. Deze kosten horen bij de algemene verzorging van je hond.
Nog een laatste tip: maak je huis puppyproof
Vergeet niet om je huis puppyproof te maken. Puppy's zien losse draden van opladers of rondslingerende schoenen in de gang als snel voor speeltjes aan. Voor je het weet is er iets stuk, dus een goede voorbereiding kan geen kwaad. Veiliger voor je pup én fijner voor jezelf.
Alle benodigdheden voor je puppy in huis? Jij bent er klaar voor, laat je pup maar komen!
Deze informatie is door ons zo zorgvuldig mogelijk verzameld op basis van algemeen toegankelijke openbare informatie.
Je voorbereiden op je pup of hond
Je huis puppyproof
Komt er een pup in huis? Gefeliciteerd! Dan nu wel eerst even het huis puppyproof maken.
Puppy? Dit heb je nodig!
Komt er een puppy? Dan zijn er een aantal dingen die je in huis moet hebben. Bekijk de lijst.
Klaar voor een puppy?
Met deze checklist zie je of je aan alles hebt gedacht én klaar bent voor een pup.
Hondennamen top 100
Stoer, krachtig of schattig.. Bekijk de leukste hondennamen voor een reu of teef!