Wat betekent verhuizen voor je verzekeringen?

Wijzigt je woonsituatie, dan betekent dit meer dan alleen een adreswijziging. Daarom is het belangrijk op tijd je wijzigingen door te geven aan je verzekeraar. Zo weet je zeker dat je woning, je spullen en je gezin goed verzekerd blijven.

Geef deze wijzigingen zo snel mogelijk door!

Je huis is de plek waar je leeft, eet en je veilig voelt. Gebeurt er iets met je huis of de spullen in je huis, dan wil je graag dat het zo snel mogelijk weer in orde komt. Belangrijk dat bij je verzekeraar wel de juiste gegevens bekend zijn. Geef daarom zo snel mogelijk je adreswijziging door, zo weet je zeker dat je ook op je nieuwe plek goed verzekerd bent. Ga je samenwonen? Kijk dan meteen hoe jullie je verzekeringen willen samenvoegen of oversluiten. 

Opstalverzekering

Heb je een OHRA Opstalverzekering, dan krijg je hulp als er iets met je huis gebeurt. Sluit je een hypotheek af voor je nieuwe woning, dan verplicht je bank je vaak een opstalverzekering af te sluiten. Geef je verhuizing daarom zo snel mogelijk door. Zo voorkom je dat er geen dekking is als je schade krijgt aan je nieuwe woning. Bij OHRA geef je iedere wijziging snel en eenvoudig online door in Mijn OHRA. Woon je in een appartement, dan regelt de Vereniging van Eigenaren (VvE) je opstalverzekering en hoef je zelf geen wijzigingen door te geven.

Inboedelverzekering

Met een inboedelverzekering krijg je hulp als je schade hebt en kun je je spullen vervangen. Verhuis je, dan wil je graag dat dit ook op je nieuwe plek zo is. Daarom is het belangrijk zo snel mogelijk je verhuizing door te geven. Zo voorkom je dat er geen dekking is als je schade krijgt aan je spullen. Heb je een OHRA Inboedelverzekering, dan geef je wijzigingen snel en eenvoudig online door in Mijn OHRA

Handig om meteen je andere verzekeringen onder de loep te nemen

Een verhuizing is een goed moment om je verzekeringen te bekijken. Want, afhankelijk van je situatie kunnen verzekeringen wijzigen na een verhuizing. Zo kan de plek waar je gaat wonen invloed hebben of de gezinssamenstelling. Ga je samenwonen, denk dan aan het samenvoegen van 2 losse verzekeringen. Handig als je dan meteen al je schadeverzekeringen onder 1 dak hebt toch? Bij OHRA regel je al je verzekeringszaken online op 1 plek. Snel en zonder gedoe in Mijn OHRA.

  • Aansprakelijkheidsverzekering (WA)

    Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar de financiële gevolgen zijn soms groot. Met een aansprakelijkheidsverzekering (WA) krijg je hulp bij de afhandeling van je schade. Ga je verhuizen of wijzigt je gezinssamenstelling, dan verandert je premie. Geef dit dus op tijd door. Zo blijf je ook na je verhuizing goed verzekerd.
     

  • Rechtsbijstandverzekering

    Krijg je een groot conflict met je nieuwe buurman over de schutting? Of een geschil met je aannemer? Met een rechtsbijstandverzekering krijg je dan hulp. Pas daarom op tijd je rechtsbijstandverzekering aan als je gaat verhuizen. En heb je deze nog niet, dan is het een goed idee dit te regelen. OHRA heeft geen wachttijden bij conflicten, behalve als je het conflict al hebt bij het afsluiten van de verzekering.

  • Doorlopende reisverzekering

    De doorlopende reisverzekering verzekert je het hele jaar door voor al je vakanties. Ga je samenwonen, sluit dan de reisverzekering voor jou en je partner (en kinderen) af. Ga je juist alleen wonen en wonen je kinderen niet bij jou? Dan zijn de kinderen meeverzekerd op de polis van je ex-partner. Met de keuzewijzer kies je de dekking die het beste bij je past.

  • Auto- of motorverzekering

    Je woonplaats heeft invloed op de premie van een autoverzekering en motorverzekering. Je premie kan dus wijzigen als je verhuist naar een andere gemeente. Ga je samenwonen en rijden jullie allebei auto en/of motor? Bij OHRA kom je dan in aanmerking voor de gezinsautoregeling. Je betaalt dan hetzelfde percentage no-claimkorting op de premie als voor je eerste auto of motor.

  • Ongevallenverzekering

    Stel dat je door een ongeluk blijvend invalide raakt. Of iemand uit je gezin. Dan is het fijn om terug te vallen op de ongevallenverzekering. Zo krijg je een vergoeding voor de vaak hoge kosten. Denk aan het aanpassen van je huis als je in een rolstoel terechtkomt. Verandert je gezinssamenstelling, dan verandert de premie meestal ook.

  • Zorgverzekering

    De basis zorgverzekering is in de meeste gevallen een verplichte verzekering. Een adreswijziging hoef je niet door te geven, dit gaat automatisch via de Gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens (GBA). Ga je samenwonen en wil je samen verzekerd zijn bij dezelfde zorgverzekeraar? Dan moet je dit bij de aanvraag vermelden, want meeverzekeren gaat niet automatisch. Je kunt dit ieder jaar per 1 januari doorgeven. Ga je juist weer alleen wonen? Geef dit dan ook per 1 januari door.