Kamperen? Vergeet de vlaggetjes en de badkuip niet!

Je leest het goed: vlaggetjes en een badkuip gaan jouw kampeeravontuur nóg fijner maken. En er is meer. Wat dacht je bijvoorbeeld van ducttape? Een absolute redder in nood. Bekijk de 5 items die je niet in de kampeergidsen vindt, maar waar jouw buren straks jaloers op zijn! 

1. Ducttape 

Ducttape zou bovenaan de paklijst van iedere kampeerder moeten staan. Zeker weten dat je vaak naar deze rol waterdichte tape gaat grijpen. Bij een scheurtje in het tentdoek. Om een ophangsysteem te knutselen voor de natte theedoek. Of om de zaklamp aan de tentstok vast te maken, zodat je in de avond bij schemerlicht een spelletje kunt spelen. Maakt niet uit waar je tegenaan loopt tijdens het kamperen, ducttape is jouw grote vriend.  

2. Vlaggetjes  

Vlaggetjes? Jazeker! Op de camping gaan de kinderen binnen de kortste keren op ontdekkingstocht. Op de fiets naar de speeltuin, met hoge nood naar het toiletgebouw of met de voetbal naar hun nieuwe vriendinnetje. En zie dan nog maar eens de weg terug te vinden naar je eigen plek. Met een leuke vlaggenlijn rond de caravan of een wapperende vlag bovenop je tent weten ze jou gemakkelijk te vinden. En jullie plekje ziet er ook nog eens vrolijk uit.

3. Glowsticks 

Op de camping zijn glowsticks enorm handig. Maak er eentje vast aan de tentrits, zodat je de ingang gemakkelijk kunt vinden als je ’s nachts terugkomt van het toilet. En wat dacht je van het markeren van de haringen om te voorkomen dat je erover struikelt? De kinderen vinden de gekleurde glowsticks trouwens fantastisch. Zij gebruiken ze waarschijnlijk het liefst voor een spelletje glow-in-the-dark ringwerpen.  

4. Bello’s koelmat  

Niet iets waar je meteen aan denkt om voor jezelf of de kinderen te gebruiken: de koelmat van je huisdier. Maar als je straks oververhit in je tent ligt, ben je reuzeblij dat je hem bij je hebt. Je hebt er geen elektriciteit of koelkast voor nodig, want met je lichaamsgewicht activeer je de koelgel in de mat. Leg hem lekker op je bed, je ligstoel of gewoon op de grond! Je mag hem vast wel even lenen van Bello.   

5. De badkuip 

Als je met kleine kinderen naar de camping gaat, is een badkuip een uitkomst. Geen echt bad natuurlijk. Een opblaasbaar zwembadje van een paar euro is supergeschikt als geïmproviseerde badkuip. Na een zomerse stranddag spoelen de kinderen al spetterend het zand van hun lijf en gaan ze lekker schoon de slaapzak in. En gebruik je het wel gewoon als zwembadje, dan zorgt het ook nog eens voor urenlang speelplezier. De kleine blij, dus jij blij!

Net dat beetje extra genieten! 

Het mooie van kamperen is dat je geniet van de eenvoud. Maar gelukkig er is niks mis met wat extra comfort. En dat is precies waar deze verrassende tips voor zorgen. Ze maken je eerste kampeervakantie met het gezin nog gemakkelijker en leuker. Fijne vakantie!