Net zo leuk, net even anders. 5 alternatieve wintersportbestemmingen.

Ga je graag op wintersport? En heb je zin in iets anders of houd je wel van wat avontuur? Dan weten wij nog 5 leuke alternatieve wintersportbestemmingen! Net zo leuk, net even anders.

Montafon, Oostenrijk. Afwisselend en sneeuwzeker

De meeste Nederlanders die kiezen voor Oostenrijk, gaan richting de skigebieden in Tirol. Maar nóg dichter bij huis (848 km vanaf Utrecht), ligt het Montafon. Een sneeuwzeker en veelzijdig wintersportgebied, waar het vooral door de week goed te doen is met de drukte. Het Montafon bestaat uit 4 skigebieden, met elk hun eigen karakter. Silvretta Montafon is de grootste en heeft prachtige, brede afdalingen. Ideaal dus voor beginnende wintersporters en kinderen. Maar ook fanatieke wintersporters kunnen hier hun hart ophalen. Je vindt hier namelijk de Hochjoch Totale; de langste afdaling van Voralberg (14 km) met de langste skitunnel ter wereld. Ook in Montafon vind je aan de pistes gezellige hutten waar je weer even op krachten kunt komen.

Tsjechië. Voordelig en kindvriendelijk

Een wintersportvakantie naar de Alpenlanden kan een duur grapje zijn. Het kan net zo leuk, maar een stuk goedkoper: in Tsjechië. Voor je skipas, accommodatie en vooral eten en drinken betaal je daar fors minder. En de meeste sneeuwgebieden (vooral te vinden in het Reuzengebergte) zijn daar sneeuwzeker, niet zo druk en wat kleiner. Dit maakt ze perfect voor beginners en kinderen. Ook je reis daar naartoe is niet veel verder, vanaf Utrecht is het rond 900 km. Met goede faciliteiten op en rond de pistes, skischolen, rodelbanen en funparks doet Tsjechië nauwelijks onder voor de Alpenlanden.

Polen. Sneeuwzeker en voordelig

In Polen vind je geen hoge toppen, maar wel sneeuwzekere wintersportgebieden waar je prima kunt skiën, snowboarden en langlaufen. Vooral beginners en families met kinderen kunnen hier dus hun hart ophalen. Het Zakopane – Tatra gebergte is de meest populaire wintersportbestemming in Polen. Hier vind je 160 km aan pistes en 25 km langlaufloipes. Wintersport in Polen zit in de lift; er komen steeds meer goede faciliteiten en fijne hotels bij. Groot voordeel is dat accommodaties, skipassen en skilessen heel goed betaalbaar zijn. En door de kleinschaligheid komen wachttijden voor de skiliften hier nauwelijks voor.

Andorra. Sneeuwzeker met veel zon

Je denkt er misschien niet meteen aan, maar in Andorra kun je van december tot april prima wintersporten. Door de hoogte is het een sneeuwzekere wintersportbestemming. Je kunt een Andorra skipas kopen waarmee je alle bekende skigebieden kunt bereiken. Omdat deze skigebieden zijn samengevoegd, kun je er genieten van 280 km aan pistes, met moderne skiliften en talloze restaurantjes en bars. En ook niet onbelangrijk: dankzij het lage BTW-tarief van 4% is alles in Andorra prima geprijsd.

Sierra Nevada, Spanje. Skiën en après... tapas!

Wintersporten in Spanje? Het kan echt. In de Sierra Nevada bijvoorbeeld. Boek een vlucht naar Sevilla en een paar uur later sta je op de latten. Niet zo sneeuwzeker als de Alpen, maar dankzij de vele sneeuwkanonnen vind je er toch prima geprepareerde pistes. Je kunt ook kiezen voor de Spaanse Pyreneeën waar je maarliefst 520 km aan skipistes vindt, verdeeld over 7 moderne skigebieden. Je vindt in Spanje misschien niet de après ski die je gewend bent, maar wintersporten in Spanje betekent natuurlijk wel veel zon én ... tapas!

Met de auto naar de sneeuw?

Als je met de auto naar wintersportgebieden rijdt, ga je met onze tips goed voorbereid op weg:

Check het reisadvies en je verzekering

Waar je ook naartoe gaat, zorg dat je je goed voorbereidt. Er zijn namelijk heel wat zaken om rekening mee te houden wanneer je dit winterseizoen veilig en zonder paarse krokodillen op wintersport wilt gaan:

  1. Check het reisadvies voor je bestemming
  2. Check de voorwaarden van je reisverzekering. Vergeet ook niet je wintersportdekking

Zo weet je precies waar je aan toe bent voordat je de latten weer onderbindt.

Ook interessant voor jou

Is jouw auto klaar voor de wintersport?

Lees hoe je je goed voorbereid.

Winterkamperen

Leuk alternatief voor wintersport!

Thuis op vakantie

De leukste tips voor jouw staycation.

Diefstal van je skispullen

Hoe je het kunt voorkomen en wat je doet als het tóch gebeurt