Inbraak voorkomen
Hoe beter je huis preventief beveiligd is, hoe minder kans op inbraak. Wij vertellen je er meer over.
3 meest voorkomende inbraakmethodes
Inbrekers zitten niet stil en bedenken steeds nieuwe methodes om in te breken. Gelukkig kun jij je beveiligen tegen de meest voorkomende inbraakmethodes. Hieronder de top 3 van populaire inbraakmethodes:
1. Deur openbreken
Een deur openbreken is nog steeds een veelgebruikte manier om in te breken.
2. Kerntrekken
Heb je nog verouderde sloten in de buitendeuren? Dan is kerntrekken een aantrekkelijke manier voor inbrekers om je slot te verwijderen. Hij doet dit met speciaal gereedschap waarmee hij de cilinder uit het beslag trekt.
3. Deur flipperen
Heb je jouw deur niet op het nachtslot, dan kan een inbreker binnen 10 seconden je deur openen met een creditcard of ander stuk plastic. Draai daarom altijd je deur op het nachtslot!
Praktische tips om inbraak te voorkomen
Al die spullen die je in huis hebt, je moet er niet aan denken dat die worden gestolen. Wist je dat er in ons land elk jaar ruim 120.000 keer wordt ingebroken? Des te meer reden om te zorgen dat je je thuis echt veilig kunt voelen. Om inbraak te voorkomen hebben we een lijstje gemaakt met praktische tips.
Voordeur beveiligen tegen inbraak
Een voordeur openbreken is vaak gemakkelijker dan je denkt. Met een schroevendraaier of een koevoet is een deur met maar 1 slot al snel open. Met goed hang- en sluitwerk maak je het de inbreker een stuk lastiger. En een anti-inbraakstrip voorkomt dat een inbreker zijn koevoet in de ruimte tussen de deur en het kozijn kan wrikken. Heb je goede sloten of sluitingen, doe ze dan ook echt op slot.
Raam beveiligen tegen inbraak
Een inbreker heeft maar weinig ruimte nodig om een raam open te breken. Daar zit je niet op te wachten. Raamsluitingen die je met een sleutel afsluit, zorgen voor een goede basisbeveiliging. Draaien je ramen naar buiten open, zorg dan voor een extra beveiliging met twee dievenklauwen aan de scharnierzijde.
Koop een goed alarm
Met een goed alarmeringssysteem maakt een inbreker wel dat hij wegkomt. Zo kan de schade beperkt blijven.
Installeer een lichtschakelaar
Een lichtschakelaar die onregelmatig het licht in huis aan en uit doet, geeft inbrekers het idee dat er iemand thuis is. Er zijn ook lichtschakelaars die je met je mobiel kunt aansturen.
Laat geen deuren en ramen openstaan
In het voorjaar en de zomer vinden de meeste inbraken plaats door openstaande ramen en deuren. Sluit ramen en deuren daarom altijd goed af voor je weggaat. Ook al ga je maar even weg.
Wees extra op je hoede als er in de buurt is ingebroken
Inbraak lijkt besmettelijk. De inbreker kent de omgeving, het soorten huizen, het soort sloten en vluchtroutes in de omgeving al. Grote kans dat ze het met die voorkennis ook op andere huizen in de buurt gemunt hebben.
Zorg voor goed hang- en sluitwerk
Met een goed beveiligde woning verklein je de kans op inbraak. Kies daarom het liefst voor hang- en sluitwerk dat voldoet aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen.
Meer tips om inbraak te voorkomen, vind je in onze blog 'Inbraak voorkomen? Check deze 10 slimme tips!'.