Auto lenen? Hier zijn de sleutels!

‘Buurman, mag ik je auto even lenen?’ Niet een vraag die je gemakkelijk stelt. De meeste mensen zijn zuinig op hun auto en rijden er het liefst alleen zelf in. Toch is het soms handig om een auto te lenen. Bijvoorbeeld wanneer je eigen auto voor onderhoud bij de garage is. Of wanneer je zelf geen auto hebt en je ‘s nachts je zus van Schiphol moet ophalen. Als je je houdt aan een paar ongeschreven regels én een tijdelijke verzekering afsluit, wordt het een stuk makkelijker om ‘de grote vraag’ te stellen.

Wees er zuinig op!

Als je een auto leent, wees er dan zuinig op. Dat lijkt een open deur, maar je buurman vindt het vast fijn om te horen dat je voorzichtig rijdt en dat je je aan de maximum snelheid houdt. Stel dat je buurman achteraf een boete krijgt, dan zal hij niet snel nog een keer zijn auto uitlenen. Na je ritje breng je de auto uiteraard terug zoals je ‘m hebt meegekregen. Schoon en netjes. En met evenveel brandstof.

Dubbele deuk

Maar zelfs als je je netjes aan de regels houdt, kan er een kras of deuk in de leenauto komen. Meestal is de eigenaar hiervoor verzekerd, maar dat kost hem wel zijn eigen risico én zijn no-claim. Daar gaan zijn schadevrije jaren. Grote kans dat die deuk in de auto dus ook een deuk in de goede relatie oplevert. Dat wil je natuurlijk niet. Gelukkig is dat eenvoudig te voorkomen met een tijdelijke leenautoverzekering.

Geleende auto tijdelijk verzekeren

De tijdelijke OHRA Leenautoverzekering sluit je eenvoudig online af. Je kiest je dekking, het aantal dagen dat je de auto leent en je rekent online af. Je rijdt dan goed verzekerd rond, want bij schade zijn de nadelige financiële gevolgen verzekerd. En dat is voor de eigenaar heel fijn! Dat maakt het stellen van de vraag een stuk eenvoudiger. Kom maar op met die sleutels!

Ook interessant voor jou