Weekje weg in de herfst? Hier schijnt de zon nog.

Ben je nog niet klaar voor de komende winterkou? Ga dan even nazomeren in de herfst. Wij selecteerden de beste bestemmingen voor je. En: je hoeft er niet ver voor te reizen. Pak je koffers maar vast.

Marokko

Met maar 3 uur vliegen vanaf Schiphol begeef je je al in Arabische sferen in Marokko. Een persoonlijke favoriet van onze redactie. Goed betaalbaar, boordevol cultuur en vriendelijke mensen.

En met een gemiddelde temperatuur van 21 graden Celsius, 9 zonuren per dag en weinig kans op regen, tref je het niet snel beter.

Je kunt vliegen naar Fes of Marrakesh. In deze levendige steden vind je kleurrijke souks (openluchtmarkten) en geweldige eettentjes. En je verblijft bijvoorbeeld in traditionele riads. Een riad is een traditioneel Marokkaans huis, vaak met een mooie binnenplaats of binnentuin. Riads liggen meestal middenin de medina. Huur een auto om de omgeving te verkennen, rijd op een kameel door de woestijn of ga een dagje naar de kust. Je gaat je zeker niet vervelen.

Canarische eilanden

Op de 7 Canarische eilanden vind je het allemaal; mooie zandstranden, natuur, cultuur en kleine dorpjes. De eilanden hebben een subtropisch klimaat. Dat betekent dat het in oktober nog 22 tot 25 graden is. Regen valt er nauwelijks, maar er staat vaak wel wat wind. Het heldere zeewater is hier met 24 graden bijna als een warm bad. Vergeet dus vooral je snorkel niet in te pakken.

Balearen

Op de Balearen (o.a. Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera) vind je net als op de Canarische eilanden mooie stranden en baaien, leuke vissersdorpjes en prachtige landschappen. Je neemt met deze bestemming wel net iets meer risico met het weer. Het regent vanaf oktober namelijk iets vaker. Maar met een gemiddelde temperatuur van 20-26 graden is dat geen ramp. En regent het, dan duurt dat nooit lang en is er genoeg te doen.

Madeira

Madeira is een vulkanisch eiland voor de kust van Afrika. En dat merk je aan de temperatuur. In oktober ligt deze namelijk nog steeds rond de 24 graden. Perfect temperatuurtje dus om het eiland te verkennen. In de tropische bossen en bergen vind je avontuurlijke wandelpaden. Verder staat Madeira bekend om de vele bloemen die er groeien. En de mooie koloniale dorpjes en steden met gebouwen in Portugese stijl. Handig om te weten: de zuidkust van Madeira is een stukje warmer en droger dan het noorden.

Algarve

De Portugese Algarve is een populaire bestemming voor de herfst. Dat heeft alles te maken met de prachtige stranden en het mooie weer dat je hier vindt. De temperatuur ligt rond de 20 graden. In de Algarve ga je je niet vervelen. Je kunt bijvoorbeeld boottochten en excursies maken, dolfijnen spotten, op jeepsafari gaan of authentieke stadjes bezoeken. En de temperatuur doet leuk met je mee. Het wordt hier in de herfst namelijk nog zo'n 20 tot 25 graden.

Cyprus

Met 4 uurtjes vliegen ben je op Cyprus, een eiland net iets onder Turkije. Op dit eiland komt iedereen aan zijn trekken. Of je hier nu bent om een weekje te relaxen of juist lekker actief bezig te zijn. Witte stranden, baaien, mooie natuur, cultuur, geschiedenis en schilderachtige dorpjes. Je vindt het hier allemaal. Een perfect eiland dus om lekker te relaxen of juist actief bezig te zijn. En met een gemiddelde temperatuur rond de 26 graden zal het weer je niet tegenhouden.

Lekker naar de zon voor de beste prijs? Lees ook onze tips om je ticket zo goedkoop mogelijk te boeken.  

Geniet van een zonnige herfstvakantie. En vergeet je reisverzekering niet!

Ook interessant voor jou

Is jouw auto klaar voor de wintersport?

Lees hoe je je goed voorbereid.

Winterkamperen

Leuk alternatief voor wintersport!

Thuis op vakantie

De leukste tips voor jouw staycation.

Diefstal van je skispullen

Hoe je het kunt voorkomen en wat je doet als het tóch gebeurt