Matthijs in gips voor de tv

Ongevallenverzekering

Vergoeding bij blijvende invaliditeit of overlijden

  • Dekking overal ter wereld
  • Ook bij ongevallen op het werk
  • Ook uitkering als je al andere uitkeringen hebt

Wat is een ongevallenverzekering?

Een ongevallenverzekering keert een bedrag uit als jij of een meeverzekerd gezinslid blijvend invalide raakt of zelfs overlijdt na een ernstig ongeval. En we weten allemaal dat een ongeluk in een klein hoekje zit. Een ernstig ongeval heeft veel impact. En je krijgt ook nog eens te maken met onverwachte kosten. Dan is het een geruststellende gedachte dat de OHRA Ongevallenverzekering een financiële vergoeding uitkeert aan jou of je nabestaanden.

Wat valt er onder een ongevallenverzekering?

Onder de OHRA Ongevallenverzekering vallen ongevallen die blijvende invaliditeit of overlijden tot gevolg hebben. Het kan dan gaan om jou of om je meeverzekerde partner of kind. Met het bedrag dat de ongevallenverzekering uitkeert, kun jij kosten betalen die je moet maken door het ongeluk. Denk aan het aanpassen van je huis als je in een rolstoel terechtkomt of aan kosten voor een uitvaart. Precies weten wat gedekt is en voor welk bedrag? Bekijk de polisvoorwaarden!

Blijvende invaliditeit of overlijden door:

Als je een ongeval krijgt:

  • Een ongeval in of rond je huis
  • Een verkeersongeval
  • Een ongeval op je werk
  • Een ongeval tijdens je vakantie

Wat dekt een ongevallenverzekering niet

Blijvende invaliditeit of overlijden door:

  • Een ongeval als je niet in Nederland woont
  • Een ongeval als je een motor bestuurt en nog geen 23 jaar bent
  • Een ongeval als je een beroep uitoefent met een hoog risico, zoals brandweerman of piloot

Veelgestelde vragen

  • Wat dekt een ongevallenverzekering?

    Bij de OHRA Ongevallenverzekering kun je kiezen uit 3 pakketten. Elk met een eigen dekking. Kies je voor een dekking met een hoge vergoeding, dan is ook je premie hoger. Let op: de uitkering bij blijvende invaliditeit hangt af van de mate waarin je invalide bent geworden door het ongeval. Bij elk pakket hebben meeverzekerde kinderen tot 20 jaar de dekking Tandheelkunde. En bij pakket 2 en 3 zit standaard de dekking Aanvullende hulp. Bijvoorbeeld voor de kosten van een tijdelijke hulp in het huishouden of hondenuitlaatservice. Lees meer

  • Hoe zit het met kinderen bij een ongevallenverzekering?

    Als je je ongetrouwde kinderen jonger dan 28 jaar meeverzekert, dan hebben zij standaard dekking bij blijvende invaliditeit, bij overlijden en als hun gebit beschadigd raakt door een ongeval. Dat laatste geldt alleen als ze niet ouder zijn dan 20 jaar. Lees meer. Met pakket 2 en 3 ben je ook verzekerd voor kosten van aanvullende hulp als je kind door een ongeval gewond raakt, ook als je kind hierdoor niet blijvend invalide is. Let op: meeverzekerde kinderen moeten thuis wonen of op kamers, omdat ze een voltijdstudie volgen.

    Nog 1 punt van aandacht als het om je kinderen gaat: 
    Bij de OHRA Ongevallenverzekering krijg je ook een vergoeding als je een ongeluk hebt in het verkeer. Het maakt daarbij niet uit of je auto rijdt, fietst of op je motor zit. De enige voorwaarde bij motorrijden is dat de motor een cilinderinhoud heeft van minder dan 55 cc en dat de bestuurder ouder is dan 22 jaar. Dat geldt dus ook voor je kind als die met jouw motor of auto op pad gaat.

  • Tot welke leeftijd ben je verzekerd met een ongevallenverzekering?

    Met de OHRA Ongevallenverzekering ben je verzekerd tot en met het verzekeringsjaar waarin je 80 wordt. Aan het eind van het verzekeringsjaar dat je 80 wordt, stopt je verzekering. Je kinderen zijn verzekerd tot en met het verzekeringsjaar waarin ze 28 worden. Daarna kan je kind kiezen voor een eigen ongevallenverzekering.

  • Waarvoor is de dekking Aanvullende hulp?

    De dekking Aanvullende hulp hoef je niet apart af te sluiten. Deze dekking zit automatisch en alleen bij pakket 2 en 3 en geldt ook bij tijdelijke invaliditeit. Heb je de dekking Aanvullende hulp en heb je na een ongeval hulp nodig die niet via een andere verzekering of instantie wordt vergoed? Dan vergoeden wij de kosten tot het maximum verzekerde bedrag per gebeurtenis. Denk aan kosten voor fysiotherapie die niet onder je zorgverzekering vallen of voor een tijdelijke hulp in het huishouden of hondenuitlaatservice. 

  • Tot welke leeftijd kan ik de ongevallenverzekering afsluiten?

    Je kunt de OHRA Ongevallenverzekering afsluiten tot de leeftijd van 65 jaar. Heb je al een OHRA Ongevallenverzekering en ben je ouder dan 65 jaar? Dan ben je gewoon verzekerd tot en met het verzekeringsjaar waarin je 80 wordt.

  • Is een ongevallenverzekering nodig?

    Je bepaalt zelf of je een ongevallenverzekering nodig vindt. Een ongevallenverzekering is niet verplicht, maar wel verstandig als je bijvoorbeeld weinig spaargeld hebt, of als je graag financiële zekerheid wilt. Want met een ongevallenverzekering krijg je een vast bedrag uitgekeerd bij blijvende invaliditeit of bij overlijden als gevolg van een ongeval. 

  • Wat is het verschil tussen een ongevallenverzekering en een verzekering Ongeval inzittenden of Schade inzittenden?

    Een ongevallenverzekering keert een vast bedrag uit bij blijvende invaliditeit of overlijden door een ongeval. Ook bij een ongeluk in het verkeer. Je kunt je kinderen en partner meeverzekeren. Een Ongeval inzittendenverzekering is er alleen voor ongevallen met de auto en keert een vast bedrag uit bij invaliditeit of overlijden van jou en je passagiers. Het maakt niet uit wie schuld had aan het ongeluk. Een inzittendenverzekering is zinvol als je andere mensen meeneemt in de auto, zoals vrienden of collega’s. Of kinderen uit het voetbalteam van je zoon of dochter, die je naar een uitwedstijd brengt. Een Schade inzittendenverzekering dekt bijvoorbeeld schade aan spullen in de auto en letselschade. Deze verzekering kijkt naar de werkelijke schade in plaats van een vast bedrag.

  • Staat je vraag er niet bij?

    Gebruik de button 'Stel je vraag' bovenaan deze pagina. Onze virtuele assistent helpt je graag verder. Stel je vraag het liefst in een paar woorden, dan begrijpt ie jou het beste. Of kom met ons in contact via de contactpagina