Vergoeding voor preventieve zorg van je huisdier
Het liefst wil je dat je huisdier niet ziek wordt. Preventieve zorg kan daarbij helpen. Welke vergoedingen biedt OHRA voor preventieve zorg van huisdieren?
Wat is preventieve zorg?
Om ziektes te voorkomen, is het belangrijk om je huisdier zo gezond mogelijk te houden. Dat doe je met preventieve zorg; zorg die gericht is op het voorkomen van ziektes. Met goede preventieve zorg kun je je ziektes bij je huisdier net een stapje voor zijn. Door je huisdier bijvoorbeeld te laten vaccineren, kun je besmettelijke ziekten bij je hond of kat voorkomen. Ook kun je met preventieve zorg voorkomen dat je hond of kat last krijgt van parasieten. Er bestaan uitwendige en inwendige parasieten. Voor welke parasieten kun je preventieve zorg inzetten?
Preventieve zorg bij uitwendige parasieten
- Teken
Net als mensen, kunnen ook dieren worden gebeten door teken. Dat kan veel irritatie geven en in enkele gevallen leiden tot de ziekte van Lyme of andere vervelende infectieuze ziekten. Er bestaan verschillende producten om te voorkomen dat teken je huisdier kunnen bijten. - Vlooien
Ook vlooien kunnen voor veel irritatie zorgen bij je huisdier. Om dat te voorkomen, bestaan er verschillende soorten anti-vlooienmiddelen. Denk aan pipetten, tabletten of een band die vlooien afweert en/of snel zal doden.
Preventieve zorg bij inwendige parasieten
- Wormen
Heeft je hond last van vlooien, pas dan ook op voor lintwormen. Doordat je huisdier vlooien oplikt, worden lintwormen overgedragen in het lichaam van je huisdier. Daarnaast zijn er veel andere soorten wormen waar je huisdier ziek van zou kunnen worden. Ontworm je huisdier daarom regelmatig. Zo voorkom je dat je huisdier last krijgt van een worminfectie.
Vergoeding bij preventieve zorg
Je ziektekostenpakket vergoedt de kosten voor preventieve zorg van huisdieren niet.
Waar kun je terecht voor preventieve zorg bij je huisdier?
Voor producten die gericht zijn op preventieve zorg, kun je terecht bij de dierenarts, de dierenwinkel of online shops. Let op: niet alle online producten zijn effectief genoeg. Ook zijn sommige producten niet veilig. Vooral voor katten zijn er online veel producten te vinden die schadelijk kunnen zijn. Doe daarom goed onderzoek van tevoren of vraag de dierenartsenpraktijk welk product voor jouw dier geschikt is.
Laat medicijnresten niet achter in het milieu
Wist je dat medicijnresten via de ontlasting van je huisdier in het milieu terecht kunnen komen? Denk aan de medicatie voor het ontwormen, een vlooientablet of antibioticum. Zeker tijdens zo’n behandeling is het dus belangrijk om poep van je huisdier op te ruimen en bij het restafval weg te gooien. Laten we samen medicijnresten van huisdieren in het milieu voorkomen.
Goed om te weten
We vermelden op onze website zo zorgvuldig mogelijk onze vergoedingen en voorwaarden. Wil je weten wat de uitsluitingen en beperkingen zijn? Raadpleeg dan onze polisvoorwaarden met de vergoedingenoverzichten. De polisvoorwaarden zijn altijd bepalend voor de dekking.