Vergoeding voor gedragstherapie voor je huisdier
Vertoont jouw huisdier regelmatig ongewenst gedrag? En ben je hiervoor doorverwezen naar een gedragstherapeut? Dan wil je vast weten of gedragstherapie wordt vergoed door de OHRA Huisdierenverzekering.
Wat is gedragstherapie voor huisdieren?
Stel je huisdier gedraagt zich niet zoals je wilt. En hij veroorzaakt regelmatig overlast voor jezelf of voor anderen. Of hij lijdt hieronder. Dan noemen we dit een gedragsprobleem. Voorbeelden hiervan zijn agressief gedrag naar mensen of soortgenoten, niet alleen thuis kunnen blijven of onzindelijkheid. Een gedragstherapeut kan hier vaak iets aan doen.
Vergoedt het ziektekostenpakket Basis, Plus of Top gedragstherapie voor huisdieren?
Met de ziektekostenpakketten Basis, Plus en Top krijg je geen vergoeding voor gedragstherapie. Als de dierenarts medicatie voor een gedragsprobleem voorschrijft, wordt dit wel vergoed. Je kunt wel de aanvullende dekking Aanvullende therapieën inclusief sterilisatie/castratie en aandoeningen voortplantingsorganen afsluiten.
Vergoedt de extra dekking Aanvullende therapieën inclusief sterilisatie/castratie en aandoeningen voortplantingsorganen gedragstherapie?
Heb je de naast het ziektekostenpakket Basis, Plus of Top ook de extra dekking Aanvullende therapieën inclusief sterilisatie/castratie en aandoeningen voortplantingsorganen afgesloten? Dan ontvang je een vergoeding, zolang het gedragsprobleem is geconstateerd door een dierenarts en je ervoor doorverwezen wordt naar een therapeut. Hoe hoog de vergoeding precies is, vind je terug in de vergoedingenwijzer.
Let op: je ontvangt deze vergoeding alleen als je een doorverwijzing hebt van je dierenarts én de behandelaar is gedragstherapeut en aangesloten bij keurmerk Dierbaar, Stichting Platform van Professionele Diergedragsdeskundigen (SPPD), Dierenwelzijn keurmerk, Nederlandse Vereniging van Gedragstherapeuten voor Honden (NVGH) of de behandelaar is dierenarts en werkzaam bij de Gedragskliniek van de Universiteits Kliniek Gezelschapsdieren. Eventuele hulpmiddelen worden niet vergoed.
Eigen bijdrage en eigen risico
Je betaalt een eigen bijdrage van 20% en geen eigen risico.
Goed om te weten
We vermelden op onze website zo zorgvuldig mogelijk onze vergoedingen en voorwaarden. Wil je weten wat de uitsluitingen en beperkingen zijn? Bekijk dan onze polisvoorwaarden. De polisvoorwaarden zijn altijd bepalend voor de dekking.