Tanken in Duitsland

E10 benzine tanken

Ga je binnenkort naar Duitsland en wil je daar tanken? Geen zorgen, we helpen je op weg! Hier lees je alles wat je moet weten over tanken in Duitsland, van brandstofprijzen tot laadpalen voor elektrische auto's.

Waar moet ik op letten bij tanken in Duitsland?

Tanken in Duitsland is bijna hetzelfde als in Nederland. Maar let op: bij sommige tankstations kun je geen Euro95 tanken, omdat deze is vervangen door E10. E10 is beter voor het milieu, maar niet voor auto's van vóór 2006. Heb je zo'n oldtimer? Kies dan voor Super Plus 98. En vergeet niet, bij tankautomaten kun je niet altijd met een Nederlandse bankpas betalen. Zorg dus dat je een creditcard bij je hebt.

Brandstofprijzen in Duitsland

Benieuwd naar de brandstofprijzen in Duitsland? De ANWB heeft een handige website waar je de actuele prijzen kunt checken. Wist je dat de prijzen het hoogst zijn vóór 7 uur 's ochtends? Je kunt het beste tussen 18.00 en 19.00 uur tanken of tussen 20.00 en 22.00 uur. Zo bespaar je een paar euro's voor een lekkere bratwurst!

Laadpalen in Duitsland

Rijd je elektrisch of hybride? Geen probleem! Duitsland heeft een uitgebreid netwerk van laadpalen. In dunbevolkte gebieden zijn er misschien wat minder, maar met een goede planning kom je er wel. Neem verschillende laadpassen mee en let goed op de instructies bij de laadpaal. Het kan net even anders werken dan in Nederland. Gebruik de EV-routeplanner van de ANWB om je route te plannen en laadpalen te vinden.

Snelladers in Duitsland

Heb je haast en wil je snel opladen? Zoek dan naar de 'Schnellladepunkten' of 'Schnellladestationen'. Deze vind je veel langs de snelweg, bij tankstations en op openbare parkeerplaatsen in steden. Zo ben je snel weer op weg!

Veilig de weg op met OHRA

Zorg dat je altijd een autoverzekering hebt voordat je gaat rijden. Bij OHRA kies je uit de volgende dekkingen:

  • WA: Hiermee ben je verzekerd voor schade die je met jouw auto aan (spullen van) anderen veroorzaakt, verwondingen of schade aan hun bezit meegerekend.
  • WA Plus: Naast de onderdelen die verzekerd zijn bij WA biedt WA Plus bescherming tegen nog meer risico's. Denk aan schade door brand, storm, natuurrampen, inbraak, diefstal, joyriding en ruitschade.
  • All-Risk: Dit is de meest uitgebreide dekking die OHRA biedt. Hiermee krijg je ook een vergoeding voor schade aan je eigen auto door een aanrijding. Het maakt daarbij niet uit wie er schuldig is.

Voordelen van een autoverzekering bij OHRA
Met een autoverzekering van OHRA profiteer je van meerdere voordelen. Denk bijvoorbeeld aan een lage premie voor je autoverzekering. Verder profiteer je ook van de volgende voordelen:
●    tot 82% no-claimkorting, zelfs voor een tweede auto of motor;
●    24/7 hulp bij schade met de OHRA Hulpdienst;
●    eenvoudige schade melden met de OHRA App.
Ben je op zoek naar nog meer zekerheid? Dan kun je kiezen voor aanvullende dekkingen, zoals ons Aanvullend pakket, Ongevallen inzittenden, Schade inzittenden, Rechtsbijstand motorrijtuig of Pechhulp Nederland.

Wil je meer weten over het regelen van een autoverzekering? Neem contact met ons op, we helpen je graag verder!