5 tips voor een auto huren in het buitenland

Stel in auto op vakantie

Eindelijk heb je een vakantie geboekt. Nu nog een auto reserveren. Dat doe je waarschijnlijk online. Nog een verzekering erbij en het lijkt allemaal geregeld. Maar eenmaal aangekomen bij de verhuurbalie blijkt dat je toch nog flink moet bijbetalen voor het navigatiesysteem…Wil je onaangename verrassingen voorkomen als je een auto over de grens huurt? Lees dan deze 5 tips.

1. Oriënteer je voor vertrek op een huurauto

Bekijk voor vertrek online welke verhuurbedrijven goede recensies hebben en zorg dat je weet wat je rechten zijn. Neem dus de tijd om het huurcontract door te lezen. Zo ben je op de hoogte van eventuele extra’s zoals kinderzitjes of navigatie kosten. Check van tevoren ook de hoogte van het eigen risico. Dit is het bedrag dat je maximaal betaalt in geval van diefstal en of schade. Het komt vaak voor dat je de hoogte van je eigen risico pas hoort op het moment dat je je auto komt ophalen. Je voorkomt dat, door het eigen risico van tevoren af te kopen of te verlagen.

2. Zorg ervoor dat je huurauto goed verzekerd is

Eventuele schade aan een huurauto in het buitenland wordt niet door onze autoverzekering vergoed. Diefstal van reisbagage uit de auto kan tot een bepaald bedrag worden vergoed met onze reisverzekering. Controleer daarom altijd bij het verhuurbedrijf of de verhuur inclusief verzekering is en wat de dekking is. Als er iets gebeurt, wil je natuurlijk niet voor de kosten opdraaien.

3. Huur de auto vanuit Nederland

De voordelen hiervan zijn dat het huurcontract en de polisvoorwaarden van de verzekering in het Nederlands zijn. Wel zo handig met lezen. Regel dan meteen dat eventuele navigatie en kinderzitjes al gereserveerd voor je klaar staan. Huur je de auto ter plaatse? Houd er dan rekening mee dat in het buitenland vaak andere benamingen voor de dekkingen gelden.

4. Zorg zelf voor navigatie

Een navigatiesysteem huren in het buitenland is vaak erg duur. Voor datzelfde geld kun je ook zelf een eenvoudige TomTom kopen. Je kunt natuurlijk ook gewoon je eigen smartphone gebruiken. Bij veel navigatie apps kun je kaarten downloaden en deze offline gebruiken.

5. Maak foto’s

Check voordat je de huurauto meeneemt eerst of de auto schade heeft. Is dat het geval? Maak dan foto’s van de schade en zorg dat het genoteerd wordt op het verhuurcontract. Zo heb je bewijs als achteraf een bedrag wordt geïncasseerd voor een schade die je niet hebt gemaakt. 

Doe er je voordeel mee, het geld dat je kunt besparen kun je mooi steken in je vakantiebudget.
Een hele fijne (auto)vakantie gewenst!

Ook interessant voor jou