Onderhoudsbeurt auto

Wil je veilig de weg op en autopech voorkomen? Dan is het belangrijk om regelmatig een onderhoudsbeurt voor je auto in te plannen. Maar hoe lang duurt zo’n beurt eigenlijk? Bij OHRA vertellen we je alles over de verschillende soorten onderhoudsbeurten, wanneer ze nodig zijn en wat ze kosten. 

Wanneer is een onderhoudsbeurt nodig? 

Regelmatig en grondig onderhoud is belangrijk voor elke auto. Hoor je een vreemd geluid of ruik je iets vreemds in de auto? Dan is het tijd voor een onderhoudsbeurt. Check ook altijd het instructieboekje van je auto voor de onderhoudsintervallen. 

Hoe vaak een onderhoudsbeurt? 

Hoe vaak je auto een grote beurt nodig heeft, hangt af van het merk en model. Meestal is dit elke 30.000 kilometer of om de twee jaar. Vraag een gespecialiseerde automonteur hoe vaak jouw auto een onderhoudsbeurt nodig heeft. 

Grote onderhoudsbeurt auto 

Hoe vaak een grote beurt nodig is, verschilt per auto. De leeftijd van de auto, je rijstijl en de kilometerstand spelen hierbij een rol. 

Kleine onderhoudsbeurt auto 

Een kleine beurt is meestal verstandig bij elke 15.000 kilometer of één keer per jaar. Dit hangt ook af van het type auto. 

Hoe lang duurt een onderhoudsbeurt auto?  

De duur van een onderhoudsbeurt hangt af van wat er moet gebeuren. Een kleine beurt duurt vaak 30 tot 60 minuten. Een grote beurt kan langer duren, vooral als je deze combineert met een APK. Dan ben je je auto vaak twee uur tot een halve dag kwijt. 

De verschillende onderhoudsbeurten 

Breng je je auto naar de garage? Dan kun je kiezen uit verschillende onderhoudsbeurten. Garages spreken tegenwoordig vaak van ‘periodiek onderhoud’ in plaats van ‘grote beurt’ en ‘kleine beurt’. Hier zijn de verschillen: 

  • Periodiek onderhoud (kleine beurt): Controle van 20 tot 30 onderdelen. Niet verplicht, maar wel belangrijk. 
  • Periodiek onderhoud (grote beurt): Controle van 45 tot 80 onderdelen, vervanging van kapotte onderdelen en bijvullen van vloeistoffen. Niet verplicht, maar wel verstandig. 
  • Tijds- of kilometergebonden onderhoudsbeurt: Voor onderdelen die om de zoveel tijd of kilometers vervangen moeten worden. Niet verplicht, maar wel verstandig. 
  • Reparatie aan onderdelen: Voor snel slijtende onderdelen zoals remblokken en banden. Niet verplicht, maar wel verstandig om gevaarlijke situaties te voorkomen. 
  • Onverwachte reparatiebeurt: Voor onverwachte problemen zoals kapotte stuurbekrachtiging of een lekke band. 

Wat kost een onderhoudsbeurt? 

De kosten van een onderhoudsbeurt hangen af van wat er moet gebeuren. Een kleine beurt kost vaak minder dan een grote beurt. Vraag je garage om een prijsopgave. 

Voorkom pech langs de weg met de OHRA Autoverzekering  

Niemand wil autopech krijgen tijdens het rijden. Zorg daarom dat je regelmatig je auto naar de garage brengt voor een onderhoudsbeurt. Het kan natuurlijk toch gebeuren dat je pech krijgt, ondanks dat je je auto regelmatig laat onderhouden. Om in zo’n situatie snel geholpen te worden, kies je voor een goede autoverzekering met extra pechhulp-dekking. Bij OHRA bieden we je drie verschillende dekkingen:  

Wil je weten hoeveel je kunt besparen op je autoverzekering? Bereken dan direct online je autopremie en ga met een gerust gevoel de weg op! 

Heb je nog vragen over onze autoverzekeringen? Neem contact met ons op! Wij helpen je graag verder.