Auto-alarm inbouwen

Binnenkant auto

Met het inbouwen van een auto-alarm verklein je de kans dat criminelen je auto stelen. Ook de spullen die in je auto zitten zijn veiliger wanneer je auto een auto-alarm heeft. Maar welke soorten auto-alarmen zijn er allemaal en hoe werken deze auto-alarmen precies? Op deze pagina lees je meer over auto-alarmen, zodat je jouw auto veilig weg kan zetten.  

Welke soorten auto-alarmen zijn er? 

Auto-alarmen zijn verkrijgbaar in verschillende klassen. De klasse van het auto-alarm zegt iets over de soort beveiliging. Hieronder lees je meer over hoe elke klasse de auto beveiligt.  

Auto-alarm klasse 1 

Onder dit type ‘auto-alarm’ vallen de zogeheten startonderbrekers. Dit betekent dat je zonder sleutel de auto niet kunt starten. Elke auto die na 1998 is gemaakt, heeft een startonderbreker. Een uitzondering hierop zijn de elektrische auto’s van het merk Tesla, waarbij de startmotor met een app wordt gestart. 

Auto-alarm klasse 2 

Een auto met een auto-alarm van klasse 2 heeft naast een startonderbreker ook een inbraakalarm. Zodra iemand een deur of kofferbak probeert open te breken terwijl de auto op slot zit, gaat het alarm af. Een luid geluid en flitsende knipperlichten waarschuwen dan dat iemand probeert in de auto in te breken. Dit alarm kan de criminelen bang maken, zodat ze liever de benen nemen. 

Auto-alarm klasse 3 

Bij een auto met een auto-alarm van klasse 3 zal het alarm ook afgaan als (een deel van) de auto omhoog gaat terwijl deze op slot zit. Wanneer criminelen de auto dus omhoog krikken of proberen weg te takelen, gaat het auto-alarm af. 

Auto-alarm klasse 4 

Wanneer je auto een auto-alarm heeft van klasse 4, is de auto uitgerust met een volgsysteem. Je kunt dit systeem op afstand aanzetten, zodat de politie je auto kan terugvinden als deze is gestolen. 

Auto-alarm klasse 5 

Het auto-alarm van klasse 5 heeft ook een volgsysteem. Het verschil met een auto-alarm van klasse 4 is dat dit systeem direct aangaat als het auto-alarm afgaat. Je kunt dus direct de locatie van je auto zien als het alarm gaat. 

Kun je zelf een auto-alarm inbouwen? 

De auto-alarmen die tegenwoordig te koop zijn, zijn steeds uitgebreider en ingewikkelder om het criminelen zo moeilijk mogelijk te maken. Hierdoor is het inbouwen van het auto-alarm ook erg ingewikkeld. Je kunt dit dus het beste door een expert laten doen. Vraag daarom aan de garage of zij het auto-alarm in je auto kunnen inbouwen. Houd er rekening mee dat je je auto bij het inbouwen eventjes niet kunt gebruiken. 

Kosten van een auto-alarm inbouwen 

De kosten om een auto-alarm in te laten bouwen, verschillen per merk auto, het klasse auto-alarm en de garage die de werkzaamheden uitvoert. Soms koopt de garage het beveiligingssysteem zelf voor je in en rekent het een totaalprijs voor de inkoop en het inbouwen van het auto-alarm. Je kunt dus het beste bij de garage informeren hoeveel de inbouw kost. Wil je een auto-alarm van klasse 4 of klasse 5 laten inbouwen? Dan betaal je ook elke maand kosten aan een alarmcentrale die je auto volgt zodra deze is gestolen. Dit abonnement kost meestal ongeveer € 19,- per maand. 

Veilig de weg op met OHRA 

Helemaal zeker van je zaak? Bij OHRA sluit je eenvoudig een prima autoverzekering af tegen een scherpe premie. Je kiest zelf de dekking uit die bij jouw wensen past: 

  • WA: Hiermee ben je verzekerd voor schade die je met jouw auto aan anderen veroorzaakt, verwondingen of schade aan hun bezit meegerekend. 
  • WA Plus: Naast de zaken die verzekerd zijn bij WA biedt WA Plus bescherming tegen nog meer risico's. Denk aan schade door brand, storm, natuurrampen, inbraak, diefstal, joyriding en ruitschade. 
  • All-Risk: Dit is de meest uitgebreide dekking die OHRA biedt. Hiermee krijg je ook een vergoeding voor schade aan je eigen auto door een aanrijding. Het maakt daarbij niet uit wie er schuldig is. 

Voordelen van een autoverzekering bij OHRA 

Een autoverzekering van OHRA heeft meerdere voordelen. Zo profiteer je naast een lage premie ook van andere voordelen: 

  • tot 82% no-claimkorting, ook voor een tweede auto of motor; 
  • 24/7 hulp bij schade met de OHRA Hulpdienst; 
  • Eenvoudig schade melden met de OHRA App. 

Wil je nog meer zekerheid? Kies er dan voor om extra zaken te verzekeren. Zoals met ons Aanvullend Pakket, Ongevallen Inzittenden, Schade Inzittenden, Rechtsbijstand Motorrijtuig of Pechhulp Nederland.