Autoverzekering op naam partner

Koop je een auto en zet je het kenteken op jouw naam? Dan ben je in Nederland wettelijk verplicht om minimaal een WA-autoverzekering af te sluiten. Je mag namelijk niet onverzekerd de weg op. Wil je een autoverzekering op naam van je partner afsluiten? Als je op hetzelfde adres woont, is het bij de meeste verzekeraars wel mogelijk om een autoverzekering op naam van partner af te sluiten.  

Ontdek hoe je bij OHRA een autoverzekering op naam van je inwonend partner kunt afsluiten.  

Waar moet je op letten bij een autoverzekering op naam van partner?  

Wil je profiteren van een lagere premie en je auto verzekeren op naam van je partner? In sommige situaties is het voordeliger om een autoverzekering op naam van je partner te zetten. Het is dan wel belangrijk dat jij en je partner op hetzelfde adres zijn ingeschreven. Daarnaast moet je doorgeven wie de hoofdbestuurder is. Dit is degene die het meeste in de auto rijdt. Staat de autoverzekering op naam van je partner, maar rijd jij er het meeste in? Dan vul je bij je aanvraag in dat jij de regelmatige bestuurder bent.   

Heb jij of heeft je partner al schadevrije jaren opgebouwd? Dan is het voordelig om de auto te verzekeren op naam van degene die de meeste schadevrije jaren heeft.    

Overweeg je een auto te verzekeren op naam van je partner? Houd dan hier rekening mee:  

Geen opbouw van schadevrije jaren  

Een nadeel van een autoverzekering op naam van je partner, is dat je zelf geen schadevrije jaren opbouwt. Je autoverzekering staat namelijk niet op jouw naam, maar op naam van je partner. Wil je een eigen autoverzekering afsluiten? Dan kan de premie flink tegenvallen. Je hebt geen schadevrije jaren opgebouwd, terwijl je misschien wel al een aantal jaren zonder schade hebt gereden. Het is belangrijk om goed te kijken naar de mogelijkheden. Zo kan je partner ervoor kiezen om de schadevrije jaren aan jou over te dragen.  

Hoofdbestuurder bepaalt de hoogte van de premie 

Bij het afsluiten van een autoverzekering geef je aan wie de hoofdbestuurder van de auto is. De hoofdbestuurder wordt ook wel de regelmatige bestuurder genoemd. Dit is degene die daadwerkelijk het meeste in de auto rijdt. Dit ben jij of je partner. Wat je bij je verzekeringsaanvraag invult, bepaalt de hoogte van je premie.   

Partner heeft een strafblad 

Heeft je partner een strafblad van minder dan 8 jaar oud? Dan kan een verzekeraar zijn of haar aanvraag voor een autoverzekering weigeren.  Je kunt de autoverzekering dan dus minder makkelijk op zijn/haar naam zetten. Het is wel mogelijk om de autoverzekering op jouw naam te zetten. Dat is alleen verstandig als jij ook degene bent die er het meeste in rijdt. Als je verzekeraar erachter komt dat je partner de regelmatige bestuurder is, kun je in de problemen komen bij het afhandelen van een schade of een nieuwe autoverzekering afsluiten.  

Autoverzekering op naam ouders zetten?  

Voor jongeren kan het afsluiten van een autoverzekering kostbaar zijn. Als jonge bestuurder van 24 jaar of jonger heb je vaak geen schadevrije jaren opgebouwd. Dan lijkt het aantrekkelijk en voordelig om de auto op naam van je ouders te verzekeren. Een oudere bestuurder heeft al wel schadevrije jaren opgebouwd, maar als ouder is het niet mogelijk om deze aan je kinderen over te dragen. Je kunt in sommige gevallen wel de autoverzekering op naam van je ouders afsluiten. Wil je de auto op naam van je ouders zetten? Dan is het een vereiste dat je ouder dan 18 jaar en thuiswonend bent.

Uitlenen van je auto  

Leen je de auto uit aan je kind? Dan is het belangrijk dat je vooraf goede afspraken maakt. Heb je voor de leenauto een WA, WA Plus of All-Risk-verzekering? Lees hier hoe het zit met de verzekering als er schade is aan de auto die je leent of uitleent. Wil je extra zekerheid en met een gerust gevoel je auto uitlenen? Dan is de l​eenautoverzekering van OHRA een goede keuze.  

Tweede autoverzekering op een naam bij OHRA 

Hebben jij en je partner een tweede auto gekocht? Bij OHRA kun je jouw tweede auto voordelig verzekeren. Dankzij het opgebouwde aantal schadevrije jaren en de no-claimkorting profiteer je vaak van een lagere premie. Wil je meerdere auto´s verzekeren bij ons? Bekijk hoe het zit met de gezinsautoregeling.  

Een autoverzekering op naam afsluiten bij OHRA 

Bij OHRA verzeker je je auto voordelig op naam van je ouders. Ontdek op welke manieren je je auto bij ons kunt verzekeren.  

  • WA-verzekering: Met een WA-verzekering zijn alleen schades die je toebrengt aan iemand anders gedekt. Schade aan je eigen auto is niet verzekerd.  
  • WA Plus-verzekering: Naast de schades die je aan iemand anders toebrengt zijn met deze verzekering ook diefstal-, inbraak–, brand-, ruit- en schade door natuurgeweld en aanrijdingen met dieren verzekerd.  
  • All-Risk-verzekering: Met een All-Risk-verzekering zijn naast de eerder genoemde schades, ook schades aan je eigen auto verzekerd. 

Bereken direct online je premie en sluit binnen een paar minuten eenvoudig een autoverzekering voor jouw auto af.  

Heb je al een autoverzekering en wil je deze vergelijken of wijzigen? Bij OHRA wijzig je je verzekering gemakkelijk zelf via Mijn OHRA of via de OHRA App.  

Heb je nog vragen over onze autoverzekeringen of wil je meer weten over een ​​autoverzekering voor 18-jarigen? Neem dan contact met ons op! We helpen je graag.